TGI - Target group index


 

Kaj je TGI?


Je največja neodvisna licenčna mednarodna raziskava v Sloveniji, ki jo izvajamo kontinuirano od leta 2000. Mediana TGI ponuja najbolj natančen in kompleksen opis značilnosti ciljnih skupin (o uporabi izdelkov blagovnih znamk, stališč potrošnikov, njihovih prostočasnih dejavnosti in nakupnih navadah, branosti, poslušanosti, gledanosti in spremljanju drugih medijev, razširjenih sociodemografskih značilnosti posameznikov).Anketiranci

  TGI raziskava se trenutno izvaja v 67 državah po svetu, v njej pa sodeluje preko 700.000 anketirancev. Samo na območju bivše Jugoslavije je v TGI letno vključenih okrog 15.000 respondentov.


Države

  TGI - Target Group Index (Indeks ciljnih skupin) je obsežna raziskava, ki jo podjetje BMRB v Veliki Britaniji izvaja že od leta 1969. Poleg Slovenije se izvaja še na 61 trgih po svetu


Kdo uporablja TGI?

  Skrbniki blagovnih znamk, njihove kreativne, medijske, oglaševalske agencije in mediji uporabljajo TGI za razvijanje učinkovitejših marketinških strategij in oglaševalskih kampanj.


Programska oprema

  Ena izmed prednosti TGI je posebej za potrebe analiziranja TGI podatkov razviti uporabniški program. Ta naročnikom omogoča enostavno izvajanje različnih analiz podatkov, od preprostega križanja podatkov do zahtevnejših tehnik.


Podpora naročnikom

  Učinkovita in visoko kakovostna podpora naročnikom je ena izmed naših prioritet, saj želimo, da bi naši naročniki iz podatkov potegnili maksimalno vrednost. Zato smo pripravili obsežen program usposabljanja za vse naročnike, ki je brezplačen in pokriva uporabo programske opreme in podatkov.


Posebnost Mediana TGI

 

 

V TGI so zbrani podatki o anketirancih z več različnih vidikov. Ti namreč niso vprašani le po uporabi izdelkov in blagovnih znamk, pač pa tudi po njihovih aktivnostih v prostem času, uporabi storitev, medijski izpostavljenost, obnašanju, motivih in seveda demografiji.


Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "se ne strinjam".
Ne strinjam se