Mediana Touchpoint - napreden pristop k merjenju učinkovitosti vseh komunikacijskih kanalovTouch Point (točka dotika) predstavlja vsakršen stik potrošnika z blagovno znamko in vse, kar je povezano s tem. Uporaba blagovne znamke predstavlja najpomembnejšo točko dotika, ostale pa so oglasi za blagovno znamko, PR članki, spletna stran, prodajno mesto, sponzorstvo … Merjenje točk dotika se nanaša na spremljanje in učinkovitost različnih komunikacijskih kanalov, skozi katere prihaja potrošnik v stik s posamezno blagovno znamko.


Vsakič, ko se potrošnik ali potencialni potrošnik sreča z blagovno znamko, to predstavlja priložnost, da vzpostavimo ali poglobimo odnos z njim. Raziskava Mediana Touchpoint omogoča, da ugotovite ali vaša blagovna znamka izkorišča vse dane točke dotika ter ponudi podatek o tem, kolikokrat se potrošnik sreča z blagovno znamko. Predstavlja evolucijo na področju spremljanja potrošnikov in blagovnih znamk.
Koncept raziskave Touchpoint predstavlja nadgradnjo klasičnih raziskav medijev, BZ in potrošnikov in je komplementaren z obstoječimi raziskavami.


Raziskava odgovarja na vprašanja


1. Kako poenostaviti in optimizirati komunikacijsko strategijo:

  • Katere točke dotika (TP) so najbolj koristne
  • Identifikacija (ne)učinkovitih točk dotika

2. Kako izboljšati koordinacijo med različnimi mediji:

  • Možnost real-time spremljanja komunikacijske akcije

3. Kako zmanjšati ali racionalizirati stroške oglaševanja:

  • Odkrivanje najuporabnejših TP-jev v marketinški praksi
  • Katere TP so bolj primerne za posamezne ciljne skupine

Presenečeni boste kolikokrat se potrošniki ali potencialni potrošniki srečajo z vašo blagovno znamko.

Za več informacij si lahko pogledate pilotno raziskavo: pdfTouchpoint pilotna raziskava (.pdf 510KB)

Če želite izvedeti več o projektu ali ga naročiti kliknite tukaj.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "se ne strinjam".
Ne strinjam se