MEDIANA – RISING FUTURE 2023, NAJVEČJI TRAJNOSTNI PROJEKT NA PODROČJU RAZISKAV V SLOVENIJI: IMAMO ZMAGOVALKO!

20230802 Rising Future 2023 zmagovalka Špela Rot naslovna
Trajnostni projekt Mediana – Rising Future Inštitut Mediana organizira že drugo leto. Projekt je namenjen povezovanju mladih, ki jih zanima področje trženjskih raziskav, s trajnostno naravnanimi partnerskimi podjetji. Mediana – Rising Future tako mlade izobražuje o področju raziskav in jim omogoča pridobivanje novih izkušenj in poznanstev v poslovnem svetu. Hkrati partnerska podjetja spodbudi k razmišljanju o trajnostnih izzivih, s katerimi se soočajo, ter premikom v pozitivno smer. Zmagovalci projekta so tako prav vsi sodelujoči v projektu, saj nove izkušnje, znanja in poznanstva pozitivno koristijo vsem vpletenim.
Partnerska podjetja so pripravila raziskovalne briefe o svojih trajnostnih izzivih, nato pa so mladi raziskovalci pripravili raziskovalne načrte, s katerimi so želeli odgovoriti na trajnostne izzive partnerskih podjetij, ki so predstavljali njihove naročnike. Kateri raziskovalni načrt je najboljši, je ugotavljala neodvisna zunanja strokovna žirija. Žiriji letos predseduje red. prof. dr. Barbara Čater z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, člana žirije pa sta tudi mag. Ladeja Godina Košir, ustanoviteljica in direktorica inštituta Circular Change, ter Bart Stegeman, slovenski orkerstrator za krožno gospodarstvo in transformacijo vrednostnih verig pri EIT Climate – KIC.
Po zaključku žiriranja je zmagovalka 2. sezone je postala Špela Rot, študentka psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.
Zmagovalka Rising Future 2023 Špela Rot
Špela je za svojega partnerja, Športno loterijo, pripravila raziskovalni načrt, s katerim bi proučevala, kako v negotovih gospodarskih razmerah podjetje lahko v svoje poslovanje kontinuirano in smiselno vključuje družbeno odgovorne projekte in prakse.
Zmagovalka projekta Mediana – Rising Future, bo v naslednjih mesecih svoj raziskovalni načrt pod strokovnim mentorstvom naše ekipe ter z investicijskimi sredstvi Mediane prelila v prakso.

Maša Muster, nosilka projekta Mediana – Rising Future, je ob tej priložnosti povedala:

»Projekt Mediana – Rising Future je iz majhne zamisli prerasel v največji trajnostni projekt na področju trženjskih raziskav v Sloveniji. Ponosni smo, da v sodelovanju z zagnanimi, ambicioznimi in odgovornimi mladimi raziskovalci ter trajnostno naravnanimi partnerskimi podjetji pišemo novo poglavje trajnostnih usmeritev in rešitev.

Verjamemo, da s tem postavljamo tudi zgled drugim podjetjem, pri katerih je trajnost zaenkrat samo ideja na papirju. Špela je žirijo navdušila z metodološko ustreznostjo, primernostjo in inovativnostjo raziskovalnega načrta, mene pa s svojo odgovornostjo, širino znanja in razmišljanja ter odgovornim pristopom do svojega dela. Veselim se, da postane del ekipe inštituta Mediana in vsega, kar sledi v prihodnjih mesecih.

Moje čestitke pa gredo tudi vsem drugim mladim raziskovalcem – da so si upali, da so v projekte vložili svoje znanje in trud ter nenazadnje, da so bili odlični sogovorniki svojim partnerskim podjetjem. Nova znanja in izkušnje jim bodo gotovo še kako prav prišla v prihodnosti

Projekt bo jeseni zaokrožen s slovesno prireditvijo, ki bo obeležila zaključek uspešne 2. sezone Mediana – Rising Future.
Mediji: fotografija Špele Rot vam je na voljo tu.

Deli:

Aktualno