MEDIANA TGI DEJSTVO: PRI GENERACIJI Z SO VIDEO IGRE ZASENČILE GLEDANJE TELEVIZIJE

20240214 mediana tgi games naslovna

Podatki Mediana TGI razkrivajo, da Generacija Z mladostne energije ne usmerja toliko v gledanje televizije, ampak veliko več časa nameni igranju video iger.

Izstopajo pretepaške igre

Video igre so najbolj priljubljene med generacijo Z (podatki na voljo za stare od 15 do 26 let). V preteklem letu jih igralo 46% pripadnikov najmlajše generacije. Najbolj priljubljene so strategije, sledijo akcijske, ter avanturistične in strelske igre. V primerjavi z igričasko celotno populacijo izstopajo borilne veščine, igre za več igralcev, strelski in dirkalni obračuni, ter akcijske in avanturistične igre.

20240214 mediana tgi igre 02

Bojišče največkrat predstavlja računalnik

31% jih igre igra na namiznem ali prenosnem računalniku, 29% (tudi) na pametnem telefonu, 14% na igralnih konzolah, 5% pa na tabličnem računalniku.

20240214 mediana tgi igre 01

Mladi gamerji veliko več časa pred zasloni igrajo igrice (111 minut dnevno), kot pa gledajo televizijski program (64 minut dnevno).
Igranje iger je tako veliko več kot le hobij za mlade. Igre oblikujejo tudi na njihovo identiteto, saj vplivajo na to, kakšno vrsto glasbe generacija posluša, katere filme in oddaje gleda, ter katere izdelke in storitve nakupuje.

Naslovna slika: www.pexels.com

Deli:

Aktualno