Projekti

Vpliv pandemije Covid 19 na življenje v Sloveniji 

Nacionalni inštitut za javno zdravje je izvajal spletno panelno anketno raziskavo o vplivu pandemije na življenje (SI-PANDA), ki daje vpogled v boljše poznavanje in razumevanje vedenja ljudi v času med in po epidemiji covida-19 v Sloveniji. Raziskava med osebami, starimi med 18 in 74 let, je potekala od 4. decembra 2020, v dvanajstih ponovitvah, enkrat na dva tedna, vsakič na reprezentativnem vzorcu anketirancev v Medianinem spletnem panelu.


Delamaris
Prenovljena podoba

Delamaris je po nasvetu kupcev svoje izdelke povezal z enotno podobo in s tem dosegel, da so postali na trgovskih policah bolj prepoznavni.

Delamaris je ponudnik zdravih in visoko kakovostnih konzerviranih ribjih izdelkov. Za prenovo embalaže so se odločili na podlagi rezultatov izvedenih raziskav. Za boljše razumevanje kupca so najprej opravili raziskavo o percepciji embalaže in blagovne znamke pri slovenskih porabnikih. Kupci so jim nato na fokusnih skupinah svetovali, naj izdelke, ki so bili do tedaj v embalaži različnih barv, povežejo z enotno podobo. Nastala je enotna bela barvna osnova embalaže in vesela ribica kot komunikacijski simbol.

 

Projekt je rezultat tesno povezanega sodelovanja tržno-raziskovalne organizacije, kreativne agencije in naročnika, v katerem vsi razumejo cilje in kontekst projekta. 

Športna loterija – ocena tržnih deležev ponudnikov športnih stav

Cilj tržne raziskave je bil oceniti tržne deleže ponudnikov športnih stav na slovenskem trgu. Natančna ocena prihodkov zakonitega domačega ponudnika, Športne loterije, ki se je povsem približala dejanski višini javno dostopnih podatkov o njihovih prihodkih, je bila odlična osnova za izračun deležev ostalih ponudnikov. 

Natančna ocena porabe sredstev za igre na srečo 

Vzporedne volitve

Že od leta 1997 izvajamo vzporedne volitve in napovedujemo izide predsedniških, parlamentarnih in lokalnih volitev,  kot tudi referendumov.

Rezultati aktualnih vzporednih volitev

Parlamentarne volitve (junij 2018)

Vzporedne volitve, velikost vzorca N=10.000, natančna napoved parlamentarne strukture

Volitve v evropski parlament(maj 2014)

Vzporedne volitve, velikost vzorca N=7.966, natančna napoved števila evropskih poslancev glede na kandidatne liste

Predsedniške volitve (november 2012)

Vzporedne volitve natančna napoved izida 1. kroga

Predsedniške volitve (december 2012)

Vzporedne volitve natančna napoved zmagovalca

Aktualno